EN

O nama

Mat Agro d.o.o. deo je grupacije Matijević koja objedinjuje preko 70 preduzeća, obrađuje 30.000ha obradive površine i zapošljava preko 2500 zaposlenih. Mat-Agro osnovan je 2012. godine u Novom Sadu, a osnovna delatnost kompanije je trgovina na veliko žitaricama, uljaricama, komponentama za stočnu hranu i repromaterijalom za poljoprivrednu proizvodnju. Za samo 4 godine postojanja pozicionirali smo se među lidere u oblasti poljoprivrede u Republici Srbiji. Pored velikog uspeha na domaćem tržištu – ostvaren promet preko 250.000 tona žitarica, u 2015. godini izvezli smo više od 150.000 tona kukuruza i time se uvrstili u prvih pet izvoznika kukuruza u Srbiji.

Delatnost

Osim trgovine žitaricama, Mat-Agro bavi se trgovinom mineralnim đubrivima kao i uvozom i distribucijom semena. Posvećeni smo postizanju zajedničkih rezultata, zato svoje poslovanje zasnivamo na izgradnji dugoročnih partnerskih odnosa sa svojim dobavljačima i kupcima. Zajedničko delovanje, dugoročno partnerstvo sa kupcima i dobavljačima, smanjuje troškove, skraćuje rokove, doprinosi obostranom zadovoljstvu učinjenim. Našim kooperantima pomažemo da ostvare najbolje prinose i kvalitetan rod pružajući im mogućnost ugovaranja i kreditiranja poljoprivredne proizvodnje - isporuku najkvalitetnijeg semena, mineralnih đubriva i drugog repromaterijala dok se realizacija plasmana naših partnera i kooperanata vrši prema unapred određenim i dogovorenim paritetima.

Pored trgovine žitaricama i uljaricama bavimo se i trgovinom uljima, komponentama za stočnu hranu – sojina sačma, suncokretova sačma, stočno brašno, sojin griz, riblje brašno.

Misija

Želimo da za naše dobavljače i kupce budemo sinonim za sigurnog i pouzdanog partnera. U svom poslovanju izbegavamo sve vrste špekulativnih aktivnosti. Akcenat ne stavljamo na kratkoročnu maksimizaciju profita - umesto toga fokusirani smo na dugoročan i održiv razvoj našeg poslovanja kao i poslovanja naših partnera. Poštovanje dogovora i uzajamna saradnja usmeravaju naš put ka uspehu. Nastojimo da kao kompanija stvorimo više, a naše partnere podstičemo na isto.

Vizija

Dugoročna poslovna politika preduzeća temelji se na ostvarivanju daljeg rasta prometa roba i, što je još važnije, prerastanje u nacionalnog lidera u trgovini berzanskim robama, kao i ostvarivanje liderske pozicije među izvoznicima poljoprivrednih proizvoda u Srbiji. Težimo jačanju poslovanja putem kooperacije i organizacije proizvodnje, sinergijom s domaćim i inostranim proizvođačima, te trgovini strateškim i drugim robama prema zahtevima kupaca uz prilagođavanje potrebama tržišta.